top of page
wegwijs.png

Veelgestelde vragen


Wij krijgen veel vragen over Woodst (wat wij ontzettend leuk vinden!), maar omdat we je graag zo snel mogelijk willen helpen, vind je op deze pagina de belangrijkste vragen met de antwoorden terug.

Staat jouw vraag er niet tussen? Geen zorgen, we beantwoorden je vragen graag. Neem in dat geval contact met ons op via de contactpagina.

Hoe wij omgaan met corona vind je op deze pagina.

Waar slapen we?

Sinds editie 2023 is het mogelijk om ook met je eigen tent deel te nemen! 

Deelnemers slapen in een gedeelde ruime bell-tent die op de eerste dag van het kamp door hen zelf wordt opgezet samen met de andere deelnemers. In de tent kan je met 4 tot 6 personen slapen. Matjes, een kussen en slaapzak dienen zelf meegenomen te worden. 

Wil je meer privacy? Dan is het mogelijk om een tent te huren of met je eigen tent te komen.

Annuleringsverzekering geregeld?
Je reis is verzekerd als je een reisverzekering hebt afgesloten en door ziekte niet kunt reizen. Welke regels er precies gelden hangen af van de verzekering die je hebt afgesloten. Je kan daarom het beste op de site van je verzekering kijken. Mocht je hulp nodig hebben, dan kijken we graag met je mee.

 

Wanneer je ziek bent geworden van het Corona virus, voordat je op vakantie gaat, moet je (vaak) een doktersverklaring vragen van je huisarts.

Zijn er specifieke maatregelen voor Woodst?
Wij volgen de aanwijzingen en adviezen van de overheid. Op vakantie in Nederland en buitenland is gewoon mogelijk, maar er kunnen wel bepaalde regels gelden in het binnen en buitenland. Houdt vooral de website rijksoverheid.nl in de gaten.

Moet ik gevaccineerd zijn om mee te gaan met Woodst?
Nee, dat is in Nederland niet verplicht. Hier wordt ook niet naar gevraagd of op gecontroleerd.

Voor internationale reizen, kan het zijn dat je wel gevaccineerd moet zijn en/of een internationale groene QR code hebben. 

Wat is inbegrepen in de prijs?
Bij een ticket met een gedeelde tent: veldbed, warm wollen deken.

 

Bij een ticket met eten is het ontbijt, middageten en avondeten + drinken inclusief.

 

We hebben een ontzettend mooi en vol programma. Denk aan yoga, meditatie. Als de locatie het toestaat is er ook een sauna, hottub en/of coldtub aanwezig. En sharings, coaching, en leer je nieuwe persoonlijke life skills. 

Voor sommige excursies, extra programma's of ceremonies en/of workshops vragen we een kleine meerprijs. Dat wordt altijd vooraf gecommuniceerd.

We hebben deze mogelijkheden om Woodst zo toegankelijk mogelijk te houden. Is het voor jou niet mogelijk om mee te gaan? Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat moet ik meenemen naar Woodst?

De paklijst voor Woodst krijg je persoonlijk door onze organisatie doorgestuurd, voordat je op retreat gaat.

Zijn mobiele telefoons toegestaan?

Zeker! Maar hoe leuk is het als iedereen ook écht op Woodst is, in plaats van in zijn of haar telefoon gedoken om de lijst met vergeten appjes te beantwoorden. Wel zo gezellig om je telefoon even aan de kant te leggen, toch? Tijdens ceremonies moet de telefoon uit.

Slapen we apart?

Op locatie wordt er een indeling van de tenten gemaakt.

Indien gewenst kunnen mensen ervoor kiezen om ongemengd en/of gemengd te slapen. 

 

Mag er alcohol mee?

Wij zijn alcohol vrij. Het staat deelnemers vrij om in de avonden wat te drinken op Woodst, maar overmatig alcoholgebruik reden om in te grijpen. Woodst is nadrukkelijk geen game- en/of drinkretreat!

Krijgen we ook vrije tijd?

Zeker! Tijdens Woodst zullen er elke dag activiteiten worden ingepland. Het is mogelijk om in de vrije uurtjes je eigen ding te doen.

Wat zijn de starttijden van Woodst?

Je bent welkom vanaf 10:00 op de aanvang datum van je retreat. Rond 12.00 uur op de laatste dag kan je uiterlijk opgehaald worden. Wel uiteraard als alles netjes is achtergelaten. 

Wat krijgen we te eten tijdens het zomerkamp?

Elke dag kan je van drie maaltijden genieten, daarnaast zijn er snacks en drinken aanwezig. Je hoeft je niet zorgen te maken over of je genoeg te eten krijgt. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de dieetwensen van alle deelnemers. 

Hoe zorgen jullie ervoor dat alles veilig verloopt?

Het team is dag en nacht aanwezig bij de deelnemers, zij hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Ons team is goed op elkaar afgestemd en krijgt hulp van vrijwilligers. Tijdens de ceremonies zullen er ook ervaren spaceholders zijn om te steunen.

Hoeveel begeleiding gaan er mee?

Er zullen minimaal 5 vrijwilligers en 3 core team leden meegaan op een groepsgrote van 20 personen. Zij staan dag en nacht voor je klaar voor een gezellig praatje om of even je hart bij te luchten. 

Welke afspraken gelden er op het kamp?

Om meer te weten over de regels die op het kamp gelden, klik je hier.

Waar kan ik speciale wensen en bijzonderheden doorgeven?

Tijdens de aanmelding is het mogelijk om bijzonderheden door te geven. Schiet je later iets te binnen? Stuur ons dan een mail. Dit kan via de contactpagina.

Voor welke leeftijdscategorie is Woodst?

Woodst is vanaf 18 jaar. Ben jij net iets jonger of ouder? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan kijken we of er een oplossing is. Kinderen zijn welkom, onder begeleiding van ouders/verzorgers. 

Kan ik ook een optie nemen op een vakantie?

Zeker! Voor 10 euro kan je een optie nemen. Als je nog niet zeker weet of je mee kunt, maar wel verzekerd wilt zijn van een plek, kan je een optie nemen op een vakantie. Dan houden we je plekje bezet. Zorg er wel voor dat je 1 week voor vertrek, je plek definitief hebt gemaakt. 

Kan een retreat ook geannuleerd worden?

Ja, wij hebben een minimale groepsgrote van 8 jongeren nodig om een retreat door te laten gaan. Principe gaan alle weken door, zolang we op voorhand genoeg boekingen hebben. We kunnen helaas niet voorspellen hoeveel deelnemers mee gaan, laat ons daarom zo vroeg mogelijk weten dat je mee wilt door een optie te nemen of boek gelijk definitief. Er kunnen ook andere redenen zijn dat we moeten annuleren. 

Als je wilt weten welke weken populair zijn, kijk dan bij welke weken een vlam staat afgebeeld. Die lopen doorgaans het beste of heeft in tussen een aardige groepsgrote opgebouwd. Wij begrijpen dat iedereen graag duidelijkheid wilt over of de vakantie doorgaat. Daarom proberen we uiterlijk 1 week van te voren definitief door te geven of het doorgaat of niet. 

Mocht het onverhoopt gebeuren dat we je boeking annuleren? Denk alvast na over een back-up plan. Je kunt bijvoorbeeld je reis verplaatsen naar aan andere datum, of je kunt je geld terug krijgen.  Laat ons gerust van te voren een back-up datum weten. 

Heb je nog een vraag?

Stuur ons een mailtje of vul onderstaand formulier in! wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Bedankt voor je bericht!

Woodst_jongerenvakantie_tent.jpg
bottom of page