top of page

Cacao Bliss: Ceremoniële cacao en Banisteriopsis caapi samen met Magic TruffelsAls je op zoek bent naar een inzichtplant om te ontspannen en te mediteren, en ayahuasca is nog net even een stapje te intens, dan is Cacao Bliss waarschijnlijk iets voor jou. Cacao Bliss is gemaakt van Ceremoniële cacao en Banisteriopsis caapi en wordt gebruikt als een middel om verbinding te maken met je diepere zelf. Cacao Bliss leent zich uitstekend om mee naar binnen te keren.


Banisteriopsis caapi, het belangrijke ingrediënt uit de amazone van Moeder Ayahuasca.


Banisteriopsis caapi (“Caapi”) is een liaan. Deze plant groeit voornamelijk in Zuid-Amerika en wordt vaak gebruikt in ceremoniële en spirituele praktijken. Het wordt ook wel Ayahuasca genoemd, wat in de Quechua taal "slang van de geest" of “slingerplant van de ziel” betekent.


Caapi bevatten natuurlijke MAO-remmers. MAO-remmers werken door de afbraak van stoffen in de hersenen te remmen, zoals serotonine, dopamine en noradrenaline. Deze stoffen zijn belangrijk voor de regulatie van emoties, stemmingen en cognitie. Wanneer de afbraak van deze stoffen wordt geremd, kan dit leiden tot een verhoogde concentratie van deze stoffen in de hersenen en een veranderd bewustzijn.


De alkaloïden harmine, harmaline en tetrahydroharmine zijn de stoffen die in Caapi als MAO-remmers werken en de werking van andere stoffen versterken en verlengen, zoals DMT, én dus ook Psilocybe paddenstoelen en truffels: en de werkzame psychoactieve stoffen Psilocybine/Psylocine.


Het wordt vaak gebruikt in ceremoniële en spirituele praktijken, zoals sjamanisme, voor ‘healing’, persoonlijke groei en het verkrijgen van inzichten. Het wordt vaak in combinatie met ceremoniële cacao of andere planten gebruikt, zoals Chacruna, voor een synergetisch effect. Daarnaast is deze stof bij sommige gebruikers waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor het heftige braken en diarree ter zuivering (lees: de uitdrijving).


Een paar interessante weetjes:

  • Het is belangrijk om te weten dat Caapi een krachtige plant is en alleen onder professionele begeleiding gebruikt moet worden.

  • Caapi is een natuurlijke MAO-remmer: dat is een natuurlijke eeuwenoude antidepressiva en remt de afbraak van o.a. Serotonine, dopamine, noradrenaline in de hersenen.

  • DMT is niet legaal in Nederland.

  • Caapi, de ziel van deze inzichtplant, is wél legaal in Nederland.

  • Sinds het verbod op Ayahuasca in 2019 is de Psiloayauasca: Cacao Bliss in populariteit gegroeid en heeft DMT plaatst gemaakt voor het legale alternatief van verse Magic Truffels.

Wat zijn Magic Truffels, Paddestoelen, Psilocybine en Psilocine, wij leggen het hier uit.

Psilocybine en psilocine zijn beide psychoactieve stoffen die worden aangetroffen in paddenstoelen, zoals magic mushrooms en magic truffels. Beide stoffen veroorzaken een veranderd bewustzijn en visuele en auditieve hallucinaties.


Hier een lijst met veel voorkomende hallucinaties:


  • Visuele hallucinaties: Dit zijn veranderingen in het zicht, zoals beelden die er anders uitzien dan in werkelijkheid. Dit kan variëren van kleuren, patroons, bewegingen of beelden van dieren, dingen of mensen/entiteiten.

  • Auditieve hallucinaties: Dit zijn veranderingen in het gehoor, zoals geluiden die anders klinken dan in werkelijkheid. Dit kan variëren van stemmen, muziek, geluiden of gezang.

  • Tactiele hallucinaties: Dit zijn veranderingen in het gevoel, zoals gevoelens van aanraking en gevoelens die anders zijn dan in werkelijkheid. Dit kan variëren van tintelingen, prikkelingen of gevoelens van aanraking.

  • Smaak- en reuk hallucinaties: Dit zijn veranderingen in smaak en geur, zoals het proeven van kleuren en het ruiken van geluid, of smaken of geuren die anders zijn dan in werkelijkheid.

  • Kinesthetische hallucinaties: Dit zijn veranderingen in beweging en positie, zoals gevoelens van beweging of gewicht die anders zijn dan in werkelijkheid. Dit kan variëren van gevoelens van vliegen, zweven of vallen.


Psilocybine is de primaire psychoactieve stof die wordt aangetroffen in de paddenstoelen en Magic truffels, en psilocine is een afgeleide daarvan. Wanneer psilocybine wordt ingenomen, wordt het in het lichaam omgezet in psilocine, dat verantwoordelijk is voor de psychoactieve effecten.


De twee stoffen zijn chemisch gezien zeer vergelijkbaar en hebben soortgelijke effecten, maar er zijn enkele subtiele verschillen in hun werking. Psilocine heeft een lager moleculair gewicht en een hoger lipofilie (affiniteit voor vet), waardoor het sneller en efficiënter wordt opgenomen in de hersenen.


In wetenschappelijk onderzoek worden vaak beide stoffen gezamenlijk gebruikt omdat ze samenwerken voor de psychoactieve effecten en bijdragen aan de therapeutische werking van de paddenstoelen. Uit onderzoek blijkt dat psilocine werkt door zich te binden aan serotonine-2A- of 5-HT2A-receptoren. Serotonine-2A- of 5-HT2A-receptoren zijn een subtype van serotonine receptoren in de hersenen. Deze receptoren zijn gelegen op neuronen (nervecellen) en spelen een belangrijke rol in de regulatie van verschillende hersengebieden en de regulatie van verschillende emoties, stemmingen en cognitieve processen.


De 5-HT2A-receptoren zijn betrokken bij een aantal psychologische en neurologische processen, zoals het reguleren van slaap, eetlust, angst, angst, emotie, cognitie, en geheugen. Deze receptoren zijn ook betrokken bij de regulatie van diverse neuro-transmitters in de hersenen zoals dopamine, noradrenaline, en acetylcholine.


Wanneer er een stof bindt aan de 5-HT2A-receptor, kan het een veranderd bewustzijn veroorzaken, zoals visuele en auditieve hallucinaties, veranderde perceptie van tijd en ruimte, en veranderde emotionele toestanden. Psychedelische stoffen zoals lsd, psilocine en DMT binden zich voornamelijk aan de 5-HT2A-receptor, waardoor deze stoffen hun psychoactieve effecten veroorzaken.


Wat is Ceremonial Cacao?


Veel mensen kennen cacao als hoofdbestanddeel van Chocolade. Maar wat veel mensen niet weten is dat als je cacao op een koudere temperatuur brand er veel meer gezonde stoffen bewaard blijven. Er wordt dan gesproken van Ceremoniële cacao.


Cacao wordt vaak beschouwd als een 'hart-opener', een manier om de verbinding met jezelf, anderen en de wereld te versterken. Het wordt vaak gebruikt voor ceremoniën, meditatie en spirituele groei. Het kan ook helpen bij het verkrijgen van een diepere verbinding met jezelf en de natuur. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel (het voorkomt bijv. dat witte bloedcellen aan de wanden van je bloedvaten blijven plakken) en kan de stress doen verminderen en verlaagt het je cholesterol. Het is rijk aan antioxidanten: flavonoïden. Antioxidanten beschermen je tegen vrije radicalen. En bevat essentiële mineralen zoals magnesium, koper en ijzer.


Niet onbelangrijk is haar psychoactieve werking. Cacao bevat naast mineralen en antioxidanten ook een stofje: Fenylalanine. Dit stofje is verantwoordelijk voor dat je je lekker voelt in je lichaam en blijer bent. Fenylalanine wordt namelijk omgezet in dopamine. Dopamine is belangrijk voor o.a. het geluksgevoel, beloningssysteem, concentratie, nemen van beslissingen en aansturing van je spieren. En ook is dopamine voor de verbinding met anderen van belang: dopamine verhoogt namelijk je libido en fenylethylamine, kan je een verliefd gevoel geven. Naast fenylalanine bevat rauwe ceremoniële cacao tyramine en anandamide – nog meer stofjes die je blij en opgewekt maken.


Pure chocolade bestaat uit cacao massa, cacao boter, en een zoetstof (bijvoorbeeld suiker). Voor de sacred ceremonial cacao wordt dus bedoelt: “Cacao Massa”, die op een koude temperatuur gebrand is.


Conclusie

In samenvatting, Cacao Bliss is een Psiloayauasca gemaakt van ceremoniële cacao, Banisteriopsis caapi (ook wel bekend als Ayahuasca) en wordt gebruikt samen met Psilocybine, vaak Verse Magic Truffels. Deze combinatie van ingrediënten wordt gebruikt voor het verkrijgen van inzichten, persoonlijke groei en het doorvoelen van emoties. Banisteriopsis caapi bevat alkaloïden die werken als MAO-remmers en versterken de werking van andere stoffen, zoals DMT en Psilocybine. En is het belangrijk om te weten dat Caapi en Psilocibine een krachtig combinatie is en alleen onder professionele begeleiding gebruikt moet worden. Cacao Bliss is een alternatief voor Ayahuasca, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een minder intense ervaring.


395 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page