top of page

Zijn Choco Bliss en Cacao Bliss gevaarlijk?


Voordat je een nieuw product consumeert, wil je natuurlijk weten of het veilig is. Je hebt bijvoorbeeld bepaalde allergieën/intolerantie of je wilt gewoon verstandig zijn en je in een product verdiepen zodat je weet wat je kunt verwachten. Het is overigens niet raar en goed te verklaren. Het overlevingsinstinct in je zorgt er namelijk voor dat je wilt blijven leven en je gezondheid optimaal houdt door middel van het vermijden van potentieel gevaar, zoals bijvoorbeeld het vermijden van onbekend eten. Dus logisch dat je voorzichtig bent met het uitproberen van Cacao Bliss. We begrijpen deze vraag heel goed en daarom willen we hem met alle liefde voor je beantwoorden!

Wat is Choco Bliss en Cacao Bliss?

(Lees meer over Cacao Bliss: Ceremoniële cacao, Psilocybine en Banisteriopsis caapi het nieuwe plant medicijn). Het zijn chocolaatjes die gemaakt zijn van (Ceremoniële) cacao, Banisteriopsis caapi en een kruidenblend. Het is een bijzondere plant die wordt gebruikt als een middel om verbinding te maken met de natuur en om te helen. Het voordeel van deze chocolaatjes is dat je er niet ziek van wordt, je hoeft bijvoorbeeld niet over te geven — wat je bij Ayahuasca meestal wel hebt — en je verbindt je toch met de spirit van moeder Ayahuasca. Choco Bliss en Cacao Bliss zijn het meest bekende producten die worden aangeboden door Maria Johanna en Inner Journey. Beide producten hebben vrijwel dezelfde samenstelling. Er zijn ook andere aanbieders die soortgelijke chocolaatjes online verkopen. En zo zijn er ook mensen die de chocolaatjes alleen als inzichtplant gebruiken tijdens de ceremonies en het verder niet verkopen. Ze noemen ze dan bijvoorbeeld 'magic bonbons' of’psilohuasca’. Het concept van de combinatie van Verse Truffels, Cacao en Banisteriopsis caapi is niet nieuw, vooral in de VS is psilohuasca met chocolade al langer bekend. Ook heb je bijvoorbeeld chocolade repen met alleen 'magic mushrooms' die populair zijn; google naar 'Psilocybin Chocolate Bars' en je zult genoeg resultaten vinden. En ook in Peru verkopen ze bijvoorbeeld Ayahuasca chocolade reep. Het is een product dat de laatste jaren steeds meer bekendheid begint te krijgen en pas het laatste jaar in Nederland.

Is Choco Bliss en Cacao Bliss gevaarlijk?

Een kort antwoord op deze vraag is: nee, het is niet gevaarlijk of verslavend, mits je hier op een verantwoorde manier mee omgaat. Er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. Onder 'verantwoorde manier' verstaan we het volgende:

  1. Het verdiepen in het product door ingrediënten te bestuderen en/of je te laten informeren door een professional die er verstand van heeft.

  2. Jezelf afvragen: wat brengt het me op en wat zijn de risico's als ik het gebruik? Het is goed om een afweging te maken van de voor- en nadelen en alle kanten te belichten.

  3. Jezelf afvragen of je klaar bent om bepaalde confrontaties met jezelf aan te gaan.

  4. Jezelf fysiek en mentaal voorbereiden op de (solo) ceremonie door o.a. bepaalde dieet te volgen, rust te nemen etc.

  5. Goed informeren bij de dokter als je bepaalde medicatie gebruikt en /of psychische klachten hebt.

  6. Voor mensen met een hoge bloeddruk, zwangerschap, borstvoeding geven, hartproblemen hebben of/en het gebruik van medicatie met contra-indicatie met een natuurlijke MAO-remmer, SSRI's, anti-depressiva, en/of slaapmedicatie is het deelnemen aan dit programma uitgesloten.


We zijn geen dokters. Informeer daarom óók altijd bij je eigen arts en/of apotheek. We geven je graag alle informatie die je nodig hebt om op weg te komen. Gewoon vragen en doe vooral je eigen research!


Wat betreft de samenstelling van Cacao Bliss en hoe het bij jou zal werken is lastig te voorspelen. Iedereen is uniek en 'werkt' op eigen manier en daarom zijn een goede set en setting zo belangrijk. Ook zijn Magic Truffels een natuurproduct, de sterkte kan daarom ook licht schommelen. Onze ervaring is dat de meeste mensen die een ceremonie heeft bijgewoond (met de juiste voorbereiding!) er inzichten uit heeft gehaald en er wijzer van is geworden. Soms komen deze inzichten later. Je hebt al tenslotte een bepaalde intentie, en of dit hetgeen is waar je tijdens je reis mee mag werken, is vaak maar de vraag. Probeer daarom altijd open te staan voor alles wat het plant medicijn je aanreikt, dankbaar te zijn voor wat het je geeft. Met deze mindset ben je klaar voor het meeste helingswerk.


Eerste keer?

Het zal beter werken als je er klaar voor bent. Dat zul je weten als het een beetje eng voelt – een tikje uit je comfortzone – en tegelijkertijd ook goed en als the right thing to do. Een beetje angst en onzekerheid is trouwens niet erg, hoor. Bijna iedereen die bij ons zijn geweest voor de eerste keer, vonden het een beetje spannend. Wij ondersteunen je graag vooraf en tijdens dit proces, en bel gerust voor hulp.


Als je nog nooit psychedelica hebt gebruikt, dan adviseren we je om het de eerste keer niet alleen te gaan doen. Of je het thuis met een sitter doet of naar een ceremonie gaat, dat moet je natuurlijk zelf beslissen. We persoonlijk adviseren om het te gebruiken onder begeleiding van een ervaren gids en/of iemand die daarvoor is opgeleid. We zijn getraind en gecertificeerd, dus als je vragen hebt, stel ze gerust! Wij doen ook 1:1 ceremonies. Wil je je eerste reis alleen ervaren omdat je al ervaring hebt met truffels, ayahuasca en/of een andere inzichtplant of omdat je gewoon eigenwijs bent? Dan adviseren we je om de eerste keer één chocolaatje te nemen. Voelt het goed? Dan kun je na een uur nog eentje nemen. We hebben gelukkig nog nooit klachten gehad, maar ook wij willen hier op een verantwoorde manier mee omgaan en jou zo goed mogelijk informeren. Wil je meer weten? Dan kunnen we je natuurlijk uitgebreid informeren. Ben je op zoek naar een Cacao Bliss ceremonie? In Nijmegen organiseren we maandelijks een begeleide reis.1.091 weergaven0 opmerkingen
bottom of page