top of page

Is Cacao Bliss gevaarlijk?


Voordat je een nieuw product consumeert, wil je natuurlijk weten of het veilig is. Je hebt bijvoorbeeld bepaalde allergieën/intolerantie of je wilt gewoon verstandig zijn en je in een product verdiepen zodat je weet wat je kunt verwachten. Het is overigens niet raar en goed te verklaren. Het overlevingsinstinct in je zorgt er namelijk voor dat je wilt blijven leven en je gezondheid optimaal houdt door middel van het vermijden van potentieel gevaar, zoals bijvoorbeeld het vermijden van onbekend eten. Dus logisch dat je voorzichtig bent met het uitproberen van Cacao Bliss. We begrijpen deze vraag heel goed en daarom willen we hem met alle liefde voor je beantwoorden!

Wat is Cacao Bliss?

(Lees meer over Cacao Bliss: Ceremoniële cacao, Psilocybine en Banisteriopsis caapi het nieuwe inzichtplant). Het zijn chocolaatjes die gemaakt zijn van (Ceremoniële) cacao, Banisteriopsis caapi en een kruidenblend die je samen met Verse Magic Truffels inneemt. Deze combinatie wordt ook wel Psilohuasca genoemd. Het is een bijzondere combinatie die wordt gebruikt als krachtig middel om verbinding te maken met je diepere inner wereld.

Is Cacao Bliss gevaarlijk?

Een kort antwoord op deze vraag is: mits je hier op een verantwoorde manier mee omgaat, is het niet gevaarlijk of verslavend. Er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. Caapi kent veel interacties met medicatie en andere middelen. Welliswaar een stuk minder, maar Magic Truffels kent er ook een aantal. Onder 'verantwoorde manier' verstaan we het volgende:

  1. Het verdiepen in het product door ingrediënten te bestuderen en/of je te laten informeren door een professional die er verstand van heeft.

  2. Jezelf afvragen: wat brengt het me op en wat zijn de risico's als ik het gebruik? Het is goed om een afweging te maken van de voor- en nadelen en alle kanten te belichten.

  3. Jezelf afvragen of je klaar bent om bepaalde confrontaties met jezelf aan te gaan.

  4. Jezelf fysiek en mentaal voorbereiden op de (solo) ceremonie door o.a. bepaalde dieet te volgen, rust te nemen etc.

  5. Goed informeren bij de dokter als je bepaalde medicatie gebruikt en /of psychische klachten hebt.

  6. Voor mensen met een hoge bloeddruk, zwangerschap, borstvoeding geven, hartproblemen hebben of/en het gebruik van medicatie met contra-indicatie met een natuurlijke MAO-remmer, SSRI's, anti-depressiva, en/of slaapmedicatie is het deelnemen aan dit programma uitgesloten.


We zijn geen dokters. Informeer daarom óók altijd bij je eigen arts en/of apotheek. We geven je graag alle informatie die je nodig hebt om op weg te komen. Gewoon vragen en doe vooral je eigen research!


Wat betreft Cacao Bliss en hoe het bij jou zal werken is lastig te voorspelen. Iedereen is uniek en 'werkt' op eigen manier en daarom zijn een goede set en setting zo belangrijk. Ook zijn Magic Truffels een natuurproduct, de sterkte kan daarom ook licht schommelen. Onze ervaring is dat de meeste mensen die een ceremonie heeft bijgewoond (met de juiste voorbereiding!) er inzichten uit heeft gehaald en er wijzer van is geworden. Soms komen deze inzichten later. Je hebt al tenslotte een bepaalde intentie, en of dit hetgeen is waar je tijdens je reis mee mag werken, is vaak maar de vraag. Probeer daarom altijd open te staan voor alles wat het inzichtplant je aanreikt, dankbaar te zijn voor wat het je geeft. Met deze mindset ben je klaar voor het meeste helingswerk.


Eerste keer?

Het zal beter werken als je er klaar voor bent. Dat zul je weten als het een beetje eng voelt – een tikje uit je comfortzone – en tegelijkertijd ook goed en als the right thing to do. Een beetje angst en onzekerheid is trouwens niet erg, hoor. Bijna iedereen die bij ons zijn geweest voor de eerste keer, vonden het een beetje spannend. Wij ondersteunen je graag vooraf en tijdens dit proces, en bel gerust voor hulp.


Als je nog nooit psychedelica hebt gebruikt, dan adviseren we je om het de eerste keer niet alleen te gaan doen én met een lagere dosering te beginnen. Of je het thuis met een sitter doet of naar een ceremonie gaat, dat moet je natuurlijk zelf beslissen. We persoonlijk adviseren om het te gebruiken onder begeleiding van een ervaren gids en/of iemand die daarvoor is opgeleid. We zijn getraind en gecertificeerd, dus als je vragen hebt, stel ze gerust! Wij doen ook 1:1 ceremonies.310 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page