top of page

Hoogbegaafdheid, zelfacceptatie en inzichtplanten


Je bent een goed geoliede machine met een specifiek doel die onderdeel maakt van een groot geheel. Net als een klein onderdeeltje van een paar millimeter dat eruit kan vallen en ervoor zorgen dat een auto niet meer functioneert, kun je ook het verschil maken die uiteindelijk grote gevolgen kan hebben.


Ergens niet goed in zijn wil vooral zeggen dat je ergens anders wél goed in bent. Om even terug te komen op het voorbeeld van de auto. Een auto heeft een andere functie dan vliegen en een motor heeft twee wielen en kun je dus niet met elkaar vergelijken. Een vliegtuig op een snelweg laten rijden zal meer kwaad dan goed doen en we zijn nog niet zo ver met onze uitvindingen om een auto te laten vliegen op 12 km hoogte. Het punt is dat voor alles wat er is — groot, klein, zichtbaar, onzichtbaar en noem maar op — een reden van bestaan heeft, net als jij, hoogbegaafde (HB) en mooie persoon die je bent.


De unieke combinatie van je kwaliteiten, ervaringen, je blauwdruk — drijfveren en de daaruit voortvloeiende handelingen, gedachten, emoties — en zelfs waar je vandaan komt zorgen ervoor dat er geen tweede JIJ loopt op deze aardbol. Je bent (uitzonderlijk (U)) HB en dat is oké!


Hoogbegaafd?

Een hoogbegaafde is een nieuwsgierig, sensitief en emotioneel mens. Hij of zij is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Verder is hij of zij autonoom, gedreven van aard en intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.


Soms kan het een nadeel zijn om iets te 'labelen' omdat men hierdoor bijvoorbeeld andere zaken kan uitsluiten door zich blind te staren op het HB-etiketje. Dat is gelukkig een bijkomstigheid die steeds minder vaak voorkomt en omdat HB'ers opvallende vermogens en/of vaardigheden hebben vinden we het toch belangrijk om deze term te blijven gebruiken.


We laten het aan jou over om te bepalen in hoeverre de HB-label bij je past. Misschien ben je 'hoogintelligent' of 'uitzonderlijk HB'? Uiteindelijk maakt het niet uit in welke gradatie je zit; het gaat erom dat je je happy en begrepen voelt in de juiste omschrijving.


Zelfliefde en acceptatie

We kunnen wel zeggen dat je goed bent zoals je bent, maar de realiteit is dat als je dat zelf niet gelooft, het weinig toegevoegde waarde heeft om dat aan je te vertellen. Verschillende ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we in sommige gebieden gegroeid zijn en in sommige gebieden juist niet of zelfs beschadigd zijn geworden. Bij Woodst begrijpen we dat heel goed en daarom hebben we diverse tools bestudeerd en ontwikkeld om je met dat laatste te helpen. Het (h)erkennen van de problemen waar je tegenaan loopt, is al een mooie eerste stap die je hebt genomen.


We hebben een team met professionals die je kunnen helpen met o.a.:


- Angsten overwinnen

- Antwoorden in jezelf vinden

- Ego loslaten

- Depressie helen

- In je hart zijn

- Jezelf beter begrijpen 

- Leven vanuit ander perspectief zien

- Meer zelfvertrouwen

- Positieve mindset ontwikkelen

- Reflecteren van je leven

- Relaties verbeteren

- Rouwverwerking

- Spirituele gidsing ervaren

- Trauma healing


Het één sluit het ander niet uit; iedereen kan te maken hebben met een of meerdere van de bovengenoemde problemen en daarom staat ons team klaar om je daarmee te helpen, of je nou wel of niet (U)HB bent. Omdat (U)HB'ers een unieke, intense manier van ervaren & verwerken hebben en ook met zaken als o.a. existentiële crisis te maken hebben, willen we ook aandacht besteden aan deze groep. In ons team zitten er (gediagnosticeerde) (U)HB'ers & ervaringsdeskundigen die mee kunnen denken en je eventueel kunnen begeleiden in de inzichtplanten journey. 


Jij als (U)HB'er kunt je sowieso al eenzaam en onbegrepen voelen in deze maatschappij. En door het breed aanbod van diverse plantceremonies in Nederland misschien zelfs meer omdat het aanbod niet aan je behoeften voldoet. Je kunt natuurlijk zelf een thuis ceremonie doen, maar dat hoeft dus niet meer! Wees welkom.


Ben je op zoek naar een Cacao Bliss ceremonie? In Nijmegen organiseren we maandelijks een begeleide reis.

54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page